Een volle speelronde

Dat was alweer even geleden, maar gelukkig waren er 4 wedstrijden op woensdag 6 maart. Beginnend met De Gebroeders tegen Van Klaveren. Vanaf minuut 1 straalde De Gebroeders uit dat ze ‘de flow’ van de afgelopen weken (7 punten uit 5 wedstrijden) wilden doortrekken.

Een ruststand van 8-4 voor hebben ze niet vaak meegemaakt en de grote vraag was natuurlijk, hoe zij met die luxe om zouden gaan. Maar dat bleek geen enkel probleem; de eindstand werd 18-10 en dat betekende 10 punten uit 6 wedstrijden. En dat ten opzichte van de 3 punten uit de eerdere 11 wedstrijden!

Haasnoot Mode tegen Moderepubliek was een modestrijd! Tot de laatste seconden zelfs. Een ruststand van 4-4 verraadde al dat ze zeer aan elkaar gewaagd zijn. Maar als dan Haasnoot Mode met 8-6 voor staat en nog 2 minuten op de klok, dan is het wel gespeeld. Denk je dan. Maar met nog 1 minuut op de klok maakte Moderepubliek de 8-7. Volop druk leverde niet het gewenste resultaat op. Nog 5 seconden en keeper Bram P. heeft de bal in zijn handen, gooit hem onderhands in het strafschopgebied van de tegenstander en dan staat daar Danny v.d. V. die hem feilloos langs zijn hoofd laat schampen; 8-8 met nog 2 seconden op de klok! Een mooi einde, waar Haasnoot Mode niet blij mee was!

Ben Borst had al 3 weken niet gespeeld, dus Dirk’s had een streepje voor qua ritme. Toch nam Ben Borst snel de leiding (5-0 en 6-1) en een ruststand van 8-5 was het resultaat na 21 minuten. Na rust kwam Dirk’s terug tot 9-8 en toen maakte Ben Borst er weer een aantal en liep uit naar 15-9. Dirk’s kwam wéér terug (tot 15-13), maar Ben Borst trok aan het langste eind door met 16-14 te winnen.

De laatste was een topper, die ging tussen Dingeman Hoek (nr. 1) en Superbaassies (nr. 3). Wilde laatstgenoemde nog een rol van betekenis gaan spelen in deze competitie, dan moesten zij vandaag winnen. Ze kwamen echter bedrogen uit, want van een ruststand van 5-2 in het voordeel van Dingeman Hoek, werd het 6-4, maar toen liep Dingeman Hoek binnen no-time uit naar 12-4. En dan is de strijd natuurlijk gestreden. 13-6 was de eindstand.

Komende week weer 4 potjes. Tot dan

Please follow and like us:
error
This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.