Nog maar een paar potjes

En dan is het alweer einde competitie. Om maar een eeuwenoud cliché uit de kast te halen: aan het eind worden de prijzen verdeeld! En dat is inderdaad zo: het kampioenschap gaat tussen Dingeman Hoek en Van der Plas. Nummer laatst is een strijd tussen Van Klaveren en Dirk’s. De topscorer is wel bekend, maar de nummer 2 en 3 is nog niet bekend! De topscorerslijst zal ik binnenkort weer bijwerken…….

Speelronde 24 begin ik maar een keertje van achter naar voren; ik was zelf alleen getuige van Dirk’s tegen De Gebroeders. Voor rust was Dirk’s ‘heer-en-meester’ en leidde in de rust met 7-4. “Niks aan de hand, geen paniek, maar wel op blijven letten” hoorde ik ze tegen elkaar zeggen. Maar dat liep even anders: De Gebroeders ging een alles-of-niets spelletje spelen en daar wist Dirk’s geen raad mee. En dan gaat het kwartje vaak de andere kant op vallen; qua doelpunten, qua geluk en eigenlijk qua alles.

Als schoten op doel door de keeper met de voet gestopt worden en aan de andere kant binnenrollen, dan weet je vaak hoe laat het is! Dat gebeurde dus in de 2e helft: Donald H. schoot snoeihard op doel, keeper Ferry v.D. stopte de bal met z’n voet en de bal hobbelt vervolgens binnen in het andere doel! Resultaat 11-13 voor De Gebroeders!

De rest heb ik dus ‘van horen zeggen’ want ik was toen nog niet aanwezig. Superbaassies tegen Van Klaveren was de spannendste van de avond. Superbaassies heeft de hele wedstrijd voor gestaan, maar steeds kwam Van Klaveren goed terug. Ruststand 11-8 en 1 minuut voor tijd stond het 17-16 voor Superbaassies! Jan L. ging toch maar jagen op de gelijkmaker, bleek net te slank te zijn om de bal gunstig mee te krijgen en er sloot niemand bij hem aan, dus won Superbaassies!

Haasnoot Mode tegen Van der Plas was maar weer ‘ns een Katteks onderonsje. Ruststand 3-8 en eindstand 9-12. Keeper Marco v.d. P. van Van der Plas was op (werk)vakantie in Frankrijk, maar zijn vervanger deed het niet onaardig. Bart v.d. P. vond weer 8x het doel en is daarom nagenoeg ongenaakbaar in de topscorersstrijd!

De eerste van de avond was Ben Borst tegen Dingeman Hoek. Door de al genoemde afwezigheid van ondergetekende, was de eindstand van te voren al in te vullen. Keeper Patrick v.d. P. van Dingeman Hoek was ontketend en schoot er 9 binnen. Waarvan een aantal onhoudbaar stijf in het kruis. Kwam hij toch goed weg met het feit dat er 2 lopers ontbraken bij Ben Borst: Peter H. en ondergetekende. Volgende keer wordt dat wel anders. Nu werd het dus afgetekend 7-21!

Komende week is Moderepubliek niet aanwezig, maar daarvoor heb ik zaaldienst De Gebroeders in de plaats gezet. Die moeten nog inhalen tegen Van Klaveren, dus die staat nu op het schema. Tot dan!

Please follow and like us:
error
This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.