Oudejaars Zaalvoetbal 2013

Een jaarlijks terugkerend evenement in Rijnsburg is het ‘Cees de Vogel’ Oudejaars Zaalvoetbaltoernooi. De eerste editie was op maandag 31 december 2007 en dit was een groot succes! Vandaar dat er besloten is om dit spektakel jaarlijks terug te laten keren.

Op dinsdag 31 december 2013 was dus de 7e editie en wederom was de beker een prooi voor Barcelona (Niels Hogewoning). Vorig jaar wonnen zij in de finale van V&E en dit jaar wonnen zij (na het nemen van strafschoppen) van Akka United (Joost Kuhlmann)

Barcelona was het ook wel een beetje aan haar stand verplicht: met spelers als Richard van Nieuwkoop, Martin van Eeuwijk, Rob Zandbergen en Robert Susan hadden zij een hele berg Topklasse ervaring! Tegenstander Akka United had o.a. Joost Kuhlmann en Bennie van Noord.

De Yeppen (winnaars van 2011) kwamen dit keer niet verder dan 1 winstpartij, zodat hun halve finaleplaats van 2012 niet geëvenaard kon worden. Moderepubliek daarentegen wist wel de halve finale te bereiken, maar had de pech Barcelona daarin te treffen (op doelsaldo) en dolf het onderspit.

Manco & Co. werden vorig jaar op doelsaldo 3e en met een nieuwe keeper erbij werden zij weer derde! Superbaassies 9.4 konden in die poule slechts 1x gelijk spelen, dus eindigden zij als 4e in de poule. Ongetwijfeld spaarden zij hun krachten voor de 2e helft van de competitie!

Duyvenvoorde behaalde, net als vorig jaar, de halve finale en verloren opnieuw. Dit keer van Akka United met 6-2.

Publiekstrekker Pontje Zuid behaalde 0 punten, maar die komen dan ook alleen maar om het publiek te vermaken. En die heb je zeker nodig met dit soort toernooien. Tel daarbij het ontbreken van spelers van naam en het feit dat 1 speler zijn schoenen vergeten was en de 0 punten is verklaarbaar!

Na afloop van de finale was het sportcafé en het restaurant tot op de laatste plaats gevuld. Gezelligheid kent geen tijd, maar rond 19.00uur vertrokken de meesten naar huis om Oudejaarsavond te vieren.

Wéér een geslaagde dag dus en bij deze spreek ik de hoop uit dat het dit jaar wederom een succes gaat worden!

Voor de volledigheid staan hieronder de uitslagen van de poulewedstrijden en de finales.

Rest mij niets meer dan iedereen enorm te bedanken voor de aanwezigheid en de gezelligheid. Het personeel van Bar Bistro De Roos voor hun gastvrijheid. De teams voor hun inzet en last-but-not-least de beide scheidsrechters Jaap den Haan en Gerrit Paauw: bedankt voor jullie inzet, want zonder jullie kunnen we niet!

Uiteraard ook aan alles en iedereen: de allerbeste wensen voor 2014 en dat iedereen maar weer gezond kan en mag zijn op de 8e editie van dit spektakel

Hieronder de uitslagen van het toernooi van 2013:

poule thuis uit uitslag
A Superbaassies Duyvenvoorde 1-1
B De Yeppen Pontje Zuid 6-3
A Manco & Co Barcelona 1-4
B Pontje Zuid Akka United 1-5
A Superbaassies Manco & Co 2-5
B De Yeppen Moderepubliek 0-3
A Duyvenvoorde Barcelona 0-7
B Moderepubliek Akka United 2-2
A Superbaassies Barcelona 4-7
B De Yeppen Akka United 1-6
A Duyvenvoorde Manco & Co 4-2
B Moderepubliek Pontje Zuid 5-3
  Halve Finale    
  Barcelona Moderepubliek 7-2
  Akka United Duyvenvoorde 6-2
  Finale    
  Barcelona Akka United 2-2(*)
(*) Barcelona w.n.s. 4-3  

Onder Historie vind je de uitslagen van de vorige editie(s)

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *