Oudejaars Zaalvoetbal 2015

Een jaarlijks terugkerend evenement in Rijnsburg is het ‘Cees de Vogel’ Oudejaars Zaalvoetbaltoernooi. De eerste editie was op maandag 31 december 2007 en dit was een groot succes! Vandaar dat er besloten is om dit spektakel jaarlijks terug te laten keren.

Op donderdag 31 december 2015 was dus de 9e editie en ook deze keer verloor Barcelona (Niels Hogewoning) de finale van Akka United 2 (Joost Kuhlmann). Akka United 2 (en ook 1) hadden een sterk team op papier, maar ook Barcelona deed daar niet voor onder. Wat echter bij Barcelona niet lukte, lukte bij Akka wel; scoren. Barcelona raakt 4x de paal of lat, maar uit die gemiste kansen scoorde Akka United wel! En dus stond het na 8 minuten 0-4. En toen geloofde Barcelona het wel en kon Akka uitlopen naar een (simpele) 0-8 overwinning. Voor het 2e achtereenvolgende jaar wonnen Joost en zijn mannen.

Het mooiste doelpunt van de dag werd gemaakt door Barcelona: na een hoge bal van keeper Richard, nam Martin de bal uit de lucht op zijn wreef en snoeihard verdween de bal stijf in de kruising. Vanaf de zijlijn! Ook dat nog.

Fraaie panna’s en onnavolgbare bewegingen waren er ook: Ascension en Vanenburg waren aanwezig en dat hebben sommigen geweten ook!

Verrassend sterk was Pontje Zuid; de afgelopen edities eindigden zij steeds troosteloos onderaan in de poule, maar nu wonnen zij er 3 van de 3 en eindigden als eerste. In die halve finale was Barcelona met 3-4 te sterk. Maar complimenten nogmaals bij deze.

Ook Kleipetten begon voortvarend met 6 uit 2, maar verloor de laatste en moest zodoende, op doelsaldo, de halve finales vergeten.

Na afloop van de finale was het sportcafé en het restaurant tot op de laatste plaats gevuld. Gezelligheid kent geen tijd, maar rond 19.00uur vertrokken de meesten naar huis om Oudejaarsavond te vieren.

Wéér een geslaagde dag dus en bij deze spreek ik de hoop uit dat het dit jaar wederom een succes gaat worden!

Voor de volledigheid staan hieronder de uitslagen van de poulewedstrijden en de finales.

Rest mij niets meer dan iedereen enorm te bedanken voor de aanwezigheid en de gezelligheid. Het personeel van Bar Bistro De Roos voor hun gastvrijheid. De teams voor hun inzet en last-but-not-least de beide scheidsrechters Jaap den Haan en Gerrit Paauw: bedankt voor jullie inzet, want zonder jullie kunnen we niet!

Uiteraard ook aan alles en iedereen: de allerbeste wensen voor 2016 en dat iedereen maar weer gezond kan en mag zijn op de 10e editie van dit spektakel

Hieronder de uitslagen van het toernooi van 2015:

thuis uit uitslag
Kleipetten BijBal United 4-1
RBB 3 Pontje Zuid 1-4
Kleipetten Barcelona 5-1
RBB 3 Manco & Co. 5-2
BijBal United Akka United 2 1-5
Pontje Zuid Akka United 1 3-2
BijBal United Barcelona 0-9
Pontje Zuid Manco & Co. 5-3
Barcelona Akka United 2 5-4
Manco & Co. Akka United 1 4-8
Kleipetten Akka United 2 1-6
RBB 3 Akka United 1 1-7
Halve Finale's    
Akka United 2 Akka United 1 5-4
Pontje Zuid Barcelona 3-4
Finale    
AKka United 2 Barcelona 8-0