Oudejaars Zaalvoetbal 2017‘Cees de Vogel’
Oudejaars Zaalvoetbaltoernooi 

Een jaarlijks terugkerend evenement in Rijnsburg is het ‘Cees de Vogel’ Oudejaars Zaalvoetbaltoernooi. De eerste editie was op maandag 31 december 2007 en dit was zo’n groot succes, dat dit elk jaar herhaald wordt!

Op zondag 31 december 2017 vond de 11e editie plaats. Ten opzichte van 2016 waren er 3 nieuwe teams en dan is toch altijd weer de vraag met welke ‘toppers’ die zullen aantreden. Akka United werd uiteraard weer als favoriet betiteld, maar de mensen die daar hun geld op hadden ingezet kwamen bedrogen uit ;-). Daarvan kan iemand die mee zou doen, maar pas na de halve finale arriveerde, de oorzaak van kunnen zijn……

HKR (Bart van der Spijk) verloor 1x, speelde 1x gelijk en won 1x. Op doelsaldo moesten zij echter het onderspit delven tegen RBB 3 (Berry de Mooij). Die eindigen met 4 punten en een doelsaldo van + 2 op de 2e plaats in de poule. HKR eindigde daardoor als 3e, omdat zij een doelsaldo van -2 hadden!

Nummer 1 in die poule werd Akka United (Joost Kuhlmann), die nog wel de eerste poulewedstrijd verloren (van HKR), maar daarna bij de les waren en 2x wonnen. Nieuwkomer WBE (Roy Witmaar) eindigde als 4e, met 2 gelijke spelen en 1 verloren pot zat er niet meer in.

In poule A eindigde Die Mannschaft (Dennis-Jan van Delft) als laatste, want als je alle 3 de poulewedstrijden verliest ga je niet door 😉

Manco & Co (Robbert van Delft) en Moderepubliek (Bram Postmus) eindigden beiden met 4 punten en een doelsaldo van +2. En dan schrijven de regels voor dat er pingels genomen moeten worden. Na een 7-6 stand miste Moderepubliek en plaatste Manco & Co. zich voor de halve finale.

Nummer 1 in poule A werd (nieuwkomer) FC Bossie (Mitchel Zandbergen),  die 9 punten haalde uit 3 wedstrijden. Terechte halve finalist dus!

De halve finales waren eigenlijk best ‘duidelijk’ en RBB 3 en Manco & Co. wonnen van respectievelijk FC Bossie en Akka United. En dus werd de finale gespeeld tussen RBB 3 en Manco & Co. Daarin was RBB 3 een stuk jonger, fitter, meedogenlozer en gewoon iets beter. En met de namen op papier zijn zij dat ook min-of-meer aan hun stand verplicht, maar juist dat is de druk hoog. Maar ze deden het wel!

Dus wint RBB 3 de editie van 2017 en ik vond het zeker terecht! Ook langs deze weg nogmaals van harte gefeliciteerd.

Voor de volledigheid alle uitslagen:

thuis uit uitslag
Manco & Co. Moderepubliek 6-6
RBB 3 WBE 3-3
Die Mannschaft FC Bossie 2-12
Akka United HKR 2-4
Moderepubliek Die Mannschaft 7-3
WBE Akka United 1-9
Manco & Co. FC Bossie 1-6
RBB 3 HKR 7-3
Moderepubliek FC Bossie 4-6
WBE HKR 5-5
Manco & Co. Die Mannschaft 11-4
RBB 3 Akka United 1-3
Halve Finale's    
FC Bossie RBB 3 2-4
Akka United Manco & Co. 5-8
Finale    
RBB 3 Manco & Co. 3-1