Oudejaars Zaalvoetbal 2016

Een jaarlijks terugkerend evenement in Rijnsburg is het ‘Cees de Vogel’ Oudejaars Zaalvoetbaltoernooi. De eerste editie was op maandag 31 december 2007 en dit was een groot succes! Vandaar dat er besloten is om dit spektakel jaarlijks terug te laten keren.

Op zaterdag 31 december 2016 was dus de 10e editie en deze keer ging de finale tussen Akka United (Joost Kuhlmann) en Denk (Bryan Simons). Laatst genoemde won met 1-3 en zo bleef de cup met grote oren binnen de gelederen van Kuhlmann en consorten!

Aktie van de dag was toch wel van keeper Mark Brugmans (RBB 3): binnen 6 seconden pakte hij 3 schoten van dichtbij, op onnavolgbare wijze! Complimenten bij deze nogmaals.

FC Coby deed dit jaar voor het eerst mee en deed dit zeker niet onverdienstelijk. Met dit team doen zij het in de competitie heel goed, maar er ontbrak er 1 die dus blijkbaar toch het verschil maakt 😉

Team Spijk trad aan zonder keeper B. van der Spijk en dat viel niet mee en zij eindigden als derde in hun poule

Moderepubliek is 1 jaartje weggeweest, maar was er nu weer bij. En dat hebben we geweten ook, want in de halve finale werd er pas verloren!

Manco & Co. deed, zoals altijd, ook mee en dit vriendenteam heeft veel voetbal in het team, maar in de zaal is het toch altijd weer anders dan op het veld!

Barcelona is eigenlijk elk jaar finalist, maar dit jaar werd N. Hogewoning op vrijdag verrast met 2 afzeggingen. Daardoor moesten er snel spelers bij gezocht worden. Die werden wel gevonden, maar de ‘automatismen’ ontbraken helaas die dag!

RBB 3 was voor de laatste poulewedstrijd al zeker van de halve finale, maar 2 wedstrijden achter elkaar bleek net iets teveel van het goede. En dus verloren zij die halve finale

Na afloop van de finale was het sportcafé en het restaurant tot op de laatste plaats gevuld. Gezelligheid kent geen tijd, maar rond 19.00uur vertrokken de meesten naar huis om Oudejaarsavond te vieren.

Wéér een geslaagde dag dus en bij deze spreek ik de hoop uit dat het dit jaar wederom een succes gaat worden!

Voor de volledigheid staan hieronder de uitslagen van de poulewedstrijden en de finales.

Rest mij niets meer dan iedereen enorm te bedanken voor de aanwezigheid en de gezelligheid. Het personeel van Bar Bistro De Roos voor hun gastvrijheid. De teams voor hun inzet en last-but-not-least de beide scheidsrechters Jaap den Haan en Gerrit Paauw: bedankt voor jullie inzet, want zonder jullie kunnen we niet!

Uiteraard ook aan alles en iedereen: de allerbeste wensen voor 2017 en dat iedereen maar weer gezond kan en mag zijn op de 11e editie van dit spektakel

Hieronder de uitslagen van het toernooi van 2016:

thuis uit uitslag
Kleipetten BijBal United 4-1
RBB 3 Pontje Zuid 1-4
Kleipetten Barcelona 5-1
RBB 3 Manco & Co. 5-2
BijBal United Akka United 2 1-5
Pontje Zuid Akka United 1 3-2
BijBal United Barcelona 0-9
Pontje Zuid Manco & Co. 5-3
Barcelona Akka United 2 5-4
Manco & Co. Akka United 1 4-8
Kleipetten Akka United 2 1-6
RBB 3 Akka United 1 1-7
Halve Finale's    
Akka United 2 Akka United 1 5-4
Pontje Zuid Barcelona 3-4
Finale    
AKka United 2 Barcelona 8-0